AANMELDPROCEDURE JANTJE BETON PRIJS

De meest speelse goede doelenorganisatie van Nederland is op zoek naar de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland die in aanmerking komt voor de Jantje Beton Prijs 2023. Doe mee en meld je uiterlijk 23 maart aan.

SPEELDIVERSITEIT IS BELANGRIJK

De jury beoordeelt de inzendingen op 10 thema’s voor speelvriendelijkheid. Deze editie kijken we extra naar de speeldiversiteit in de gemeente. Is er veel variatie in het speelaanbod? Om lekker te kunnen spelen, is het belangrijk dat je veel verschillende dingen kan doen. Een hut bouwen, potje voetballen, verstoppertje, schommelen, in de zandbak, en nog veel meer natuurlijk. Ieder kind is anders, en je hebt niet altijd zin om hetzelfde te doen. Het is fijn als kinderen kunnen spelen waar ze zin in hebben en/of op een manier die bij ze past.

Zorgt jouw gemeente ervoor dat kinderen op veel verschillende manieren kunnen spelen? Waar zie je dat aan? Laat het zien in je filmpje bij je aanmelding.

ZO MELD JE JOUW GEMEENTE AAN

Stap 1:

Vul de vragenlijst in, dit kost je ca. 5 minuten. Geef duidelijk aan voor welke gemeente je de vragenlijst invult. Zodat wij een koppeling kunnen maken met de aanvullende mail die je ons gaat sturen.

Stap 2:

Maak een leuk filmpje van maximaal 3 minuten. Waarin je vertelt én laat zien wat jouw gemeente doet aan speelvriendelijkheid en vooral aan speeldiversiteit. Hoe concreter en tastbaarder, hoe beter. Laat bijvoorbeeld kinderen en/of ouders aan het woord. De vakjury kiest uit de 10 beste inzendingen drie finalisten. Daaruit kiest de kinderjury de winnaar, het filmpje weegt daarbij zwaar mee. Zet het filmpje (verborgen) op YouTube.

Stap 3:

Stuur een mail naar prijs@jantjebeton.nl onder vermelding van: Jantje Beton Prijs en naam gemeente. Daarin plak je de YouTube link van je filmpje plus onderstaande informatie en cijfers:

Begin je mail met deze informatie:

 • Naam gemeente 
 • Voornaam  
 • Tussenvoegsel 
 • Achternaam 
 • Functie 
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer 

Vertel vervolgens iets over deze cijfers:

 • Is er de afgelopen jaren bezuinigd en/of zijn er speelplekken verwijderd? Licht dit toe.
 • Is er structurele financiering voor spelen? Ja/Nee
 • Wat is het totale budget voor spelen van jouw gemeente? Splits waar mogelijk op naar deze posten (niet verplicht): onderhoudspeelplekken nieuwbouw/ aanleg nieuwe speelplekken, buurtsportcoaches/welzijnswerk t.b.v. van het stimuleren van buitenspelen, ondersteunen speeltuinverenigingen/stichtingen of iets anders.

Vul aan met deze informatie (een pré, maar niet verplicht): 

 • Referenties van bewoners -volwassenen en/of kinderen- die we kunnen bellen; bijvoorbeeld een actieve buurtbewoner of kinderburgemeester. 
 • Een WeTransfer link met documenten die gaan over bijvoorbeeld speelruimtebeleid en evaluaties, onderzoeken/buurtpeilingen met kinderen/volwassenen etc. 

BEVESTIGING VAN JE AANMELDING

Na je aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging. Vervolgens beoordelen wij of je aanmelding compleet is. Daarna ontvang je een e-mail waarin we je aanmelding bevestigen en dingt jouw gemeente mee naar de prijs.

Heb je een vraag over de aanmeldprocedure? Stuur een mail naar prijs@jantjebeton.nl of bel naar Michelle Cramwinckel via 06-3651 6847. 


Doneren