Ga naar de inhoud van deze pagina.

Eetbare kristallen maken

Eetbare kristallen maken

Kristallen: ze zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Maar wist je dat je ook zelf eetbare kristallen kunt maken? Duik samen met je (klein)kind de keuken in. Smikkelen maar!

Zo maak je zelf eetbare kristallen!

Ieder kind heeft wel een mini-obsessie met kristallen. Lees hier hoe je ze makkelijk zelf kunt maken van yoghurt. Een leuke en smakelijke traktatie. Hmmm!

Wat heb je nodig?

  • Yoghurt

  • Kleurstof

  • Ijsblokjesvorm

Hoe maak je eetbare kristallen?

  • Doe de yoghurt in de ijsblokjesvorm en voeg de kleurstof toe. Let op, met kleine druppeltjes kom je al een heel eind.

  • Gebruik een cocktailprikker of vork om de kleurstof zachtjes door de yoghurt te roeren.

  • Plaats de bakplaat met het afgestreken yoghurt-mengsel in de vriezer.

  • Laat het minimaal 2-3 uur bevriezen, of totdat het volledig bevroren is.

  • Haal de bevroren yoghurt uit de vriezer en zet het op het aanrecht of een tafel.

  • Breek de bevroren laag in kleine, onregelmatige stukken om kristallen te vormen.

  • Serveer de eetbare yoghurtkristallen direct uit de vriezer voor de beste textuur en smaak.

Ta-da, zo heb je hele gave, eetbare kristallen gemaakt! Met wie ga jij je zelfgemaakte snoepjes opeten?

Tips

  • Experimenteer met verschillende smaken yoghurt en toevoegingen zoals fruitpuree of extracten.

  • Voor een crunch kun je fijngehakte noten, granola of chocoladevlokken toevoegen aan het yoghurtmengsel voordat je het invriest.

  • Bewaar de yoghurtkristallen in een luchtdichte doos in de vriezer als je ze niet meteen gaat gebruiken. Zo blijven ze een paar dagen goed.

Met dit recept kun je genieten van een verfrissende en gezonde snack die ook nog eens heel leuk is om te maken!

Inspiratie: @spelen.met.evelien