Ga naar de inhoud van deze pagina.

Branchevereniging LOS

Branchevereniging LOS

We steunen 600 speeltuinen en kindervakantieorganisaties die lid zijn van onze branchevereniging LOS. We helpen met collectieve verzekeringen, juridisch advies en onderlinge kennisuitwisseling.     

We ondersteunen 600 speeltuinen en kindervakantieorganisaties

Samen staan we sterker en LOS is harder nodig dan ooit. Beheerde buurtspeeltuinen zijn voor veel kinderen een veilige haven, waar ze lekker kunnen buitenspelen met andere kinderen. Het gaat alleen helemaal niet goed met deze speeltuinen. Als we nu niets doen, zal één op de vier speeltuinen de komende jaren verdwijnen!

Zij kunnen niet zonder bevlogen vrijwilligers, maar die zijn steeds moeilijker te vinden. Wetgeving is complex en vraagt veel van organisaties, die kennis is er vaak niet. En hoe houd je steeds verder stijgende kosten zoals voor energie in de hand? Met de steun van donateurs helpen we deze problemen op te lossen. Help ook mee.

Doneer nu
De kracht van de buurtspeeltuin

Armando is 32 jaar en vader. Zijn buurtspeeltuin in Rotterdam betekende in zijn kinderjaren ontzettend veel voor hem.

Tante Sonja is al 30 jaar vrijwilligster bij de speeltuin. Armando woonde alleen met zijn moeder in de wijk. Zijn moeder had een dubbele baan om het gezin te onderhouden en was tussen de middag niet thuis om hem op te vangen.

Sonja had al snel door dat Armando niets gegeten had als hij in de speeltuin was. Zij nam hem onder haar hoede en smeerde een boterham voor hem als hij uit school kwam. Hij kijkt nu met nog meer bewondering naar haar. 

Meer over Branchevereniging LOS

“In de buurtspeeltuin vond ik de veiligheid en rust die ik thuis niet had.”

Armando

32 jaar

Wil je zien welke speeltuinen zijn aangesloten bij LOS?

Naar de speeltuinen

Help mee

Wil je speeltuinen in Nederland ondersteunen?