Jantje Beton project

13 Gezonde Buurten: spelen én ontmoeten

In deze buurten bedenken we samen met kinderen, omwonenden en buurtinstanties hoe we in de buurt een fijne plek maken waar buren elkaar ontmoeten en kinderen kunnen spelen.

Een Gezonde Buurt biedt voldoende ruimte voor spel en sport, heeft educatief en eetbaar groen en een sterk lokaal netwerk. De komende jaren (het project loopt tot en met 2021) gaan we samen met de gemeenten Cuijk, Dordrecht, Breda, Stichtse Vecht, Doetinchem, Zaanstad, Smallingerland, Leeuwarden en Apeldoorn de buurten ontwikkelen en de impact van de aanpassingen in de buurten meten. 

Bekijk de video:

Binnen het project vinden wij het belangrijk dat kinderen en volwassenen actief invloed kunnen uitoefenen op hun eigen buurt. Jantje Beton doet dit samen met IVN Natuureducatie en JOGG en het project wordt gefinancierd door het ministerie van VWS.  

Meer weten? Neem dan een kijkje op www.gezondebuurten.nl:

Waar: in de gemeenten Cuijk, Dordrecht, Breda, Stichtse Vecht, Doetinchem, Zaanstad, Smallingerland en Leeuwarden. De Gezonde Buurt in Apeldoorn wordt gefinancierd door Jantje Beton.   
Doel: vanaf 2021 kan er in de 13 buurten volop worden gespeeld en zijn er allerlei activiteiten waarbij buren elkaar ontmoeten.
Gefinancierd: sinds 2017 is Jantje Beton met IVN gestart met het project Gezonde Buurten. Dit project wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. De Gezonde Buurt in Apeldoorn wordt gefinancierd door Jantje Beton.


Doneren