
13 Gezonde Buurten: spelen én ontmoeten
In deze buurten bedenken we samen met kinderen, omwonenden en buurtinstanties hoe we in de buurt een fijne plek maken waar buren elkaar ontmoeten en kinderen kunnen spelen.
Een Gezonde Buurt biedt voldoende ruimte voor spel en sport, heeft educatief en eetbaar groen en een sterk lokaal netwerk. De afgelopen jaren ontwikkelden we al 13 Gezonde Buurten. In de loop van 2023 komen er nog 9 nieuwe plekken bij in de gemeentes Weert, Meierijstad, Leiden, Nijmegen, Enschede, Amsterdam Zuidoost, Eindhoven en Veendam. En, heel bijzonder, ook op Bonaire.
In juni 2023 konden gemeenten zich weer aanmelden voor een Gezonde Buurt. Er worden in de periode augustus-september 2023 weer 9 gemeenten verkozen waar we in 2024 aan de slag willen.
Bekijk de video:
Binnen het project vinden wij het belangrijk dat kinderen en volwassenen actief invloed kunnen uitoefenen op hun eigen buurt. Jantje Beton doet dit samen met IVN Natuureducatie en JOGG (gezonde jeugd, gezonde toekomst) en het project wordt gefinancierd door het ministerie van VWS.
Meer weten? Neem dan een kijkje op www.gezondebuurten.nl:

Waar: in de periode 2017 -2021 kwamen er 13 Gezonde Buurten in de gemeenten Cuijk, Dordrecht, Breda, Stichtse Vecht, Doetinchem, Zaanstad, Smallingerland en Leeuwarden. De Gezonde Buurt in Apeldoorn wordt gefinancierd door Jantje Beton.
Doel: in de 13 hierboven genoemde buurten kan er inmiddels volop worden gespeeld en zijn er activiteiten waarbij buren elkaar ontmoeten. Vanaf 2023 komen er nog 9 nieuwe plekken bij in de gemeentes Weert, Meierijstad, Leiden, Nijmegen, Enschede, Amsterdam Zuidoost, Eindhoven en Veendam. En, heel bijzonder, ook op Bonaire. Ook in 2024 gaan we weer met 9 nieuwe buurten aan de slag.
Gefinancierd: sinds 2017 is Jantje Beton met IVN Natuureducatie gestart met het project Gezonde Buurten. Dit project wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. De Gezonde Buurt in Apeldoorn wordt gefinancierd door Jantje Beton.