VriendenLoterij

Speel mee met de VriendenLoterij en word vriend van Jantje Beton.

Steun van de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. 

Dankzij deelnemers van de VriendenLoterij ontving Jantje Beton in 2021 € 511.394,- voor haar werk voor speelprojecten voor kinderen in Nederland.

Project: Speelkaravaan komt eraan! 

Zo werken wij, dankzij de extra bijdrage van de VriendenLoterij, aan het project 'De Speelkaravaan komt eraan!'. Voor het project ontving Jantje Beton in 2018 van de VriendenLoterij een cheque van € 434.773,-. Dankzij deze steun kunnen wij met De Speelkaravaan door Nederland trekken en de 50 armste buurten bezoeken met circus, upcycle en sport- en spelactiviteiten voor 5.000 kinderen. Op deze manier geeft Jantje Beton kinderen die het juist zo hard nodig hebben, een extra steuntje. 

Over de VriendenLoterij  

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Deelnemers spelen bij de VriendenLoterij mee voor wat hen raakt. Zij maken elke maand kans op meer dan 200.000 prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Dat kan kunst zijn, onze geschiedenis en rijke cultuur, of verbondenheid met en zorg voor elkaar, bijvoorbeeld via clubs en verenigingen.

Bovendien kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART zelf bewonderen wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 125 musea en tot 50% korting op talloze avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical en opera. Dankzij de 1,3 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken. De deelnemers steunen met minimaal 40 procent van hun lotprijs 57 culturele, meerjarige partners en ruim 3.400 goede doelen en geoormerkte partners, clubs en verenigingen. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij in totaal al ruim € 1,9 miljard aan goede doelen.   

De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de loterijen in deze landen de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.vriendenloterij.nl


                               


Doneren