VriendenLoterij

Speel mee met de VriendenLoterij en word vriend van Jantje Beton.

Steun van de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving. Dankzij deelnemers van de VriendenLoterij ontving Jantje Beton in 2022 € 532.601,- voor haar werk voor speelprojecten voor kinderen in Nederland.

Speel mee en steun Jantje Beton

Ook u kunt helpen! Uniek aan de VriendenLoterij is dat deelnemers zelf kunnen kiezen welk goed doel of welke culturele organisatie zij steunen. Daarbij gaat maandelijks minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze.

>> Speel mee voor Jantje Beton

Project: Speelkaravaan komt eraan!

Zo werkten wij, dankzij de extra bijdrage van de VriendenLoterij, aan het project 'De Speelkaravaan komt eraan!'. Voor het project ontving Jantje Beton in 2018 van de VriendenLoterij een cheque van € 434.773,-. Dankzij deze steun konden wij met De Speelkaravaan door Nederland trekken en de 50 armste buurten bezoeken met circus, upcycle en sport- en spelactiviteiten voor 5.000 kinderen. Op deze manier geeft Jantje Beton kinderen die het juist zo hard nodig hebben, een extra steuntje.


Over de VriendenLoterij     

De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk maken. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie of instelling ze meespelen en maken direct kans op mooie prijzen. Minimaal 40% van de lotprijs komt ten goede aan 57 culturele partners en ruim 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen.      

Ook kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART elke dag beleven wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 135 musea en daarnaast tot 50% korting op talloze dagjes en avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij sinds 1989 in totaal al ruim € 2,1 miljard.     

De VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).