Steun met belastingvoordeel

Geld geven aan Jantje Beton met belastingvoordeel, supersimpel! Met een periodieke schenking is geld geven, welk bedrag dan ook, fiscaal aftrekbaar. Dit kun je zelf regelen, je hoeft hiervoor niet naar de notaris.


Jantje Beton is door de overheid erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). ANBI-instellingen zijn volledig vrijgesteld van schenk- en erfbelasting.

Hoe kan ik periodiek geld geven

Wil je ons helpen door periodiek te schenken? Dan is het voor jou en voor ons het voordeligst als je dat via een schriftelijke overeenkomst doet. Hierdoor is het geld waarmee je ons helpt volledig aftrekbaar bij de belasting. De enige voorwaarde is dat je dit vastlegt voor een periode van 5 jaar. Super interessant: het belastingvoordeel bij periodiek schenken varieert, afhankelijk van je bruto inkomen, tussen de 16 en 52 procent! Dat scheelt hartstikke veel toch?

Bereken hoeveel je terug kunt krijgen: 


Overeenkomst

Download hier de overeenkomst.

Download

Ingevuld?

Wanneer je het formulier hebt ingevuld (zowel het exemplaar voor jezelf als dat voor Jantje Beton) stuur je beide exemplaren met een kopie van je legitimatiebewijs naar:

Jantje Beton
Arthur van Schendelstraat 550
3511 MH Utrecht

Mailen mag ook: info@jantjebeton.nl

Jantje Beton vult haar gedeelte in en stuurt een exemplaar naar je terug. Bewaar dat exemplaar goed, want dat heb je nodig om in aanmerking te komen voor aftrek in je aangifte inkomstenbelasting (lees meer op de website van de Belastingdienst)