Wat wil je weten

Deze vragen worden het meest gesteld. Mocht er toch nog iets ontbreken laat het ons gerust weten via collecte@jantjebeton.nl

Voor gevers

 • In 1997 ontving Jantje Beton het officiële CBF-keurmerk. Dit is een certificering van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Het keurmerk wordt toegekend aan instellingen die voldoen aan strenge criteria. Om in aanmerking te komen, toetst het CBF onder meer bestuurs- en beleidszaken, publiciteit en voorlichting en de besteding van de gelden. Een belangrijk aspect bij de beoordeling is het kostenbeleid. Volgens de daarvoor geldende normen mogen de kosten voor fondsenwerving maximaal 25% bedragen. Jantje Beton voldoet jaarlijks aan deze norm.

 • Buiten spelen is steeds minder vanzelfsprekend.  Je kunt een financiële bijdrage storten op NL 59 INGB 0000 0001 22 t.n.v. Jantje Beton in Utrecht. In dit geval gaat 100% van jouw gift rechtstreek naar Jantje Beton. 

  Buiten spelen is altijd belangrijk. Steun Jantje Beton en word donateur

Algemene informatie

 • Jantje Beton Collecte
  Arthur van Schendelstraat 550
  3511 MH Utrecht
  T: 030 2427 265
  E: collecte@jantjebeton.nl

 • Van 8 tot en met 13 maart 2021 gaan duizenden collectanten samen op pad om geld op te halen voor buiten spelen. Bekijk het landelijke collecterooster van alle goede doelen aangesloten bij het CBF.


 • Met het collecteren voor Jantje Beton maken collectanten hun club rijk! En leveren ze een belangrijke bijdrage aan spelen in Nederland. De helft van de opbrengst is namelijk voor de club van de collectant.  

  Ruim 700 vrijwilligers, de regiocoördinatoren, organiseren de Jantje Beton Collecte op plaatselijk niveau. Zij zorgen dat zoveel mogelijk clubs en verenigingen tijdens de collecteweek op pad kunnen gaan met verzegelde collectebussen.

  Iedereen die betrokken is bij de Collecte dient zich te houden aan het collecteprotocol van StichtingCollecteplan (SCP).

 • Op de collectevergunning staat per gemeente aangegeven of de leeftijdsgrens 12 of 16 jaar is. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen wel collecteren onder begeleiding van een volwassene. De plaatselijke coördinator beschikt over een kopie van deze vergunning en het staat vermeld in de algemeen plaatselijke verordening (APV).

 • Jantje Beton organiseert één keer per jaar een grote collecte. Samen met duizenden vrijwilligers halen we zoveel mogelijk geld op. Daarvan is de helft voor de clubkas van de deelnemende verenigingen, te besteden aan jeugdgerelateerde activiteiten en de andere helft voor de projecten van Jantje Beton. Zo zorgen we er samen voor dat meer kinderen meer kunnen spelen.


 • De Jantje Beton Collecte is bedoeld voor alle jeugdorganisaties die zich inzetten voor een goede vrijetijdsbesteding van kinderen en jongeren tot 18 jaar. Denk bijvoorbeeld aan een Scoutinggroep, sportvereniging, kinderboerderij, buurtvereniging, speel-o-theek, speeltuinvereniging of peuterspeelzaal. Maar ook een school, muziekvereniging, gymnastiekvereniging, majorettenkorps of carnavalsvereniging is welkom. Voorwaarde is dat de jeugdorganisatie geen winstoogmerk heeft. En dat de opbrengst wordt besteed aan het mogelijk maken van spelen voor kinderen. 

 • Al ruim 1400 verenigingen en clubs collecteren voor Jantje Beton. Toch wordt nog niet in iedere plaats voor Jantje Beton gecollecteerd. Dat is zonde, want met meer clubs en verenigingen kan er nog meer geld opgehaald worden voor spelen. Nieuwsgierig of er in jouw plaats nog ruimte is?  Het collecteteam helpt je graag verder.

 • De collecte van 8 t/m 13 maart 2021 gaat door. We zorgen dat er gecollecteerd kan worden; huis-aan-huis en / of online. Via een veilige en vertrouwde manier.

Voor deelnemers

 • Heel simpel! Hang een kofferlabel aan de collectebus en plak hierop een gepersonaliseerde iDEAL QR-code. Je kunt aan de deur altijd de optie geven om via deze code te doneren. Plak de sticker ook op de niet-thuis kaartjes en doe deze door de bus als iemand niet thuis is. 


 • Rondom de collecteweek is het mogelijk om online een persoonlijke collectebus aan te maken. Super handig! Zo kan iedereen die Jantje Beton of één van de collecterende clubs of verengingen een warm hart toedraagt helpen. De online collectebus kan worden gedeeld via Whatsapp, e-mail, Facebook. 

  Voor collectanten handig! Zo kunnen mensen die geen contant geld in huis hebben, ver weg wonen of niet thuis zijn toch geld in jouw collectebus doneren. 

  Maar ook als je niet huis-aan-huis collecteert mag je een collectebus aanmaken en zo online collecteren. Koppel jouw collectebus aan één van de aangesloten clubs of verenigingen of collecteer 100% voor Jantje Beton. 

  Ga naar jantjebeton.digicollect.nl

 • Iedereen kan vanaf februari via www.jantjebeton.digicollect.nl in een paar stappen een eigen online collectebus aanmaken: 
  1.    Log in met je Facebook account of e-mailadres (er wordt nog niets zichtbaar op je Facebook pagina. Alleen je profielfoto en e-mailadres worden gebruikt).
  2.    Selecteer de club waar je voor collecteert. (zoek bijvoorbeeld op plaatsnaam)
  3.    Vermeld waarom je collecteert. Vertel bijvoorbeeld waarom jouw club belangrijk voor je is en wat jullie club gaat doen met de opbrengst. En voeg een leuke foto bij.

  Selecteer je geen club dan collecteer je 100% voor Jantje Beton. Je kunt alleen voor een club collecteren als deze is aangemeld voor de Jantje Beton Collecte.

  >> lees meer over online collecteren in onze collectegids

 • Dat is heel makkelijk geregeld via het online wijzigingsformulier.

 • De collecterende goede doelen hebben gezamenlijk besloten dat er in principe niet op zondag gecollecteerd wordt hoewel hier wel een verschuiving in plaats begint te vinden i.v.m. de koopzondagen.

 • Het collecteren op de markt of bij winkelcentra heet een straatcollecte. Vaak is het toegestaan om, met toestemming, op deze locaties te collecteren. Waar je geen straatcollecte mag houden staat staat beschreven in de collectevergunning of de algemene plaatselijke verordening. 

 • Je kunt de club of vereniging alvast aanmelden voor de Jantje Beton Collecte van 8 t/m 13 maart 2021. Gebruik daarvoor het aanmeldformulier op de website. In het voorjaar nemen we dan contact met je op. Dan is de collecte van dit jaar afgerond en weten weten of er in de door jou opgegeven plaats(en) ruimte is. 

 • De collecte gaat sowieso door. De huis-aan-huis collecte is afhankelijk van de COVID-19 ontwikkelingen. Online collecteren kan altijd. Met een online collectebus EN via mobiel collecteren. 

Doneren