Ga naar de inhoud van deze pagina.

Nationale Postcode Loterij

Nationale Postcode Loterij

Dankzij de deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij ontvangt Jantje Beton jaarlijks een mooie bijdrage.

Jantje Beton ontvangt jaarlijks een vaste bijdrage

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. Als beneficiant ontvangt Jantje Beton vanaf 2022 een vaste bijdrage van € 900.000.

Sinds 1999 heeft Jantje Beton in totaal al € 4.335.000 mogen ontvangen. Dankzij deze jarenlange steun kan Jantje Beton structureel bijdragen aan meer speelruimte en speelkansen voor kinderen in Nederland. Met het Samenspeelfonds zet Jantje Beton zich onder andere in voor inclusieve speeltuinen, waar ook kinderen met een beperking kunnen meespelen. 

Je postcode is je lotnummer

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goede doelen.

Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. De loterij werft fondsen en geeft tevens bekendheid voor haar goede doelen.

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië̈, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld.

Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). www.postcodeloterij.nl