Ga naar de inhoud van deze pagina.

VriendenLoterij

VriendenLoterij

Speel mee en steun Jantje Beton. Maandelijks ontvangt Jantje Beton 40% van de inleg van je lot.

Steun van de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving.

Dankzij deelnemers van de VriendenLoterij ontving Jantje Beton in 2023 € 625.508,- voor meer speelruimte en speelkansen voor alle kinderen in Nederland.

Speel mee en steun Jantje Beton

Ook u kunt helpen! Uniek aan de VriendenLoterij is dat deelnemers zelf kunnen kiezen welk goed doel of welke culturele organisatie zij steunen. Kies voor de buitenspeelactiviteiten van Jantje Beton en help mee om elk kind te kunnen laten buitenspelen, elke dag! 

Speel mee voor Jantje Beton
Projecten

Met de steun van de VriendenLoterij zorgt Jantje Beton voor meer speelruimte en speelkansen in Nederland.

Van 2019-2023 draagt de VriendenLoterij structureel bij aan het buitenspeelactiviteitenproject ‘de Speelkaravaan’. Op deze manier geeft Jantje Beton kinderen, die het juist zo hard nodig hebben, extra aandacht. In 2023 zijn er onder andere diverse AZC’s bezocht om kinderen in de zomervakantie leuke dagen te bezorgen en de begeleiders te inspireren met activiteiten.

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk te maken. Minimaal 40% van de lotprijs komt ten goede aan 57 culturele partners en ruim 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen.  

Daarnaast ontvang elke deelnemer een VriendenLoterij VIP-KAART. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 135 musea en daarnaast tot 50% korting op talloze dagjes en avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij sinds 1989 in totaal al ruim € 2,1 miljard aan goede doelen.  

De VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).