Ga naar de inhoud van deze pagina.

Vermogensfondsen en overheden

Vermogensfondsen en overheden

Kinderen spelen niet genoeg buiten. Met alle gevolgen van dien. Met uw bijdrage kunnen wij dit veranderen. Help mee vanuit uw vermogensfonds of overheid. Dan zorgen we er samen voor dat kinderen gezond en gelukkig opgroeien.

Ervoor zorgen dat elk kind kan buitenspelen, elke dag!  

Buitenspelen brengt vreugde en een gevoel van vrijheid met zich mee. Maar het is ook enorm belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind. Hun zelfvertrouwen groeit, door spel verleggen zij hun grenzen en ontwikkelen hun motoriek. Daarnaast leren kinderen samenwerken en vriendschappen sluiten.

Allen heel waardevol voor een gelukkig leven, nu en in de toekomst. Jantje Beton is dé expert op het gebied van buitenspelen. Daarom zetten wij ons hier iedere dag voor in. U kunt ons daarbij helpen. Met uw bijdrage maken we dit mogelijk voor alle kinderen. 

Buitenspelen is niet vanzelfsprekend 

We staan voor grote uitdagingen. We dreigen een generatie te verliezen aan binnenzitten. Meer dan 300.000 kinderen spelen nooit buiten.

Dit maakt ze angstig en depressief. Zij brengen hun dagen binnen door, vaak achter schermen. Dit zorgt voor lichamelijke problemen, zoals slechtziendheid en obesitas. Er zijn te weinig plekken waar kinderen veilig kunnen buitenspelen en dat moet veranderen!

Jantje Beton wil dat er meer speelplekken komen die toegankelijk, avontuurlijk, inspirerend en bovenal veilig zijn.  

Onderzoek Buitenspelen 2022

Samenwerking met vermogensfondsen en overheid  

Werkt u vanuit een fonds op naam of vermogensfonds? Of voor Rijksoverheid, provincie of gemeente? Dan gaan we graag met u in gesprek. U kunt op verschillende manieren bijdragen aan meer buitenspelen.

Wat Jantje Beton doet

Help mee

Help ons om alle kinderen de kans te geven om buiten te spelen, zodat zij gezond en gelukkig kunnen opgroeien.

“Wilt u meer weten over Jantje Beton en ons werk? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op”

Contactgegevens:

030 244 70 00  • info@jantjebeton.nl

We zetten ons in voor lobby in Den Haag om buitenspelen op de kaart te zetten en werken nauw samen met gemeenten en provinciën. Volgens het Internationale Verdrag van de Rechten van het Kind, hebben kinderen het recht om buiten te spelen. 

Unicef rechtenverdrag