Spelen is van levensbelang

#Powerofplay

Spelen is van levensbelang voor kinderen. Overal ter wereld. 

Want als je speelt leer je creatief denken, samenwerken en omgaan met emoties. En dat is cruciaal voor de ontwikkeling van een kind. Daarom zijn Jantje Beton en Right To Play, met steun van de Nationale Postcode Loterij, Power of Play gestart. Power of Play laat 20.000 kinderen op scholen in Rwanda en Nederland de kracht van spelen ervaren. 

Technische en creatieve vaardigheden ontwikkelen door te spelen

Power of Play laat kinderen zelf hun speelmaterialen ontwerpen, bouwen en verbeteren van afval en restmaterialen. Het is niet alleen een leuke en duurzame manier om aan extra speelmateriaal te komen, maar ook heel leerzaam. Naast persoonlijke ontwikkeling komen vaardigheden als ondernemerschap, problemen oplossen en kritisch denken aan bod. Door te spelen leren ze belangrijke basisvaardigheden als creatief denken, omgaan met emoties en het ontwikkelen van zelfvertrouwen. 

Landelijke campagne

In de landelijke campagne vragen we aandacht voor Power of Play. Met online video’s en posters in het straatbeeld die beelden van kinderen en hun zelfgemaakte speelgoed laten zien. De videobeelden zijn gemaakt door Wereldgasten. De foto’s door Zilveren Camera winnaar Ernst Coppejans. Ernst Coppejans: “Het is zo inspirerend om te zien, hoe kinderen door simpelweg te spelen zo opbloeien. Dat is niet anders in Rwanda als in Nederland. De creativiteit die in beide landen naar boven kwam en de oplossingen die kinderen bedachten door zelf speelgoed te maken, vond ik erg inspirerend om te zien. En vast te leggen op beeld.”

Als school meer weten over dit project?

Meer informatie Power of Play

Jantje Beton Speelbeweging
Ben je benieuwd op welke manier spelen goed is voor je kind? Of ben je op zoek naar speelinspiratie? Meld je dan aan voor de Jantje Beton Speelbeweging. 

Aanmelden Speelbeweging

Met dank aan:
Nationale Postcode Loterij


Doneren