Jantje Beton project

Play to move

Stop nooit met spelen! Ook niet als de wereld om je heen stilstaat. Met onze challenges van Play To Move blijf je lekker bewegen. KLAAR VOOR?Over Play to move

Jantje Beton motiveert kinderen om buiten te gaan spelen en bewegen. Dit doen we door met Play to move kinderen online challenges aan te laten gaan die ze alleen buiten kunnen doen én die aansluiten bij de speelstijl van het kind. Ouders en/ of verzorgers vervullen een actieve rol: zij kunnen met een speciale code checken of kinderen de challenges hebben gedaan. 

Pilot

Tijdens de pilotperiode - oktober '19 t/m juni '20- werkt Jantje Beton samen met kinderen (8-12 jaar) uit Amsterdam-Slotervaart. Inmiddels kunnen ook alle andere kinderen in Nederland binnen deze leeftijdsgroep Play to move uitproberen en meespelen. 

Waarom dit project?

Met de integratie van online en offline expertise verwachten wij een nieuwe stimulerende belevingswereld voor kinderen te creëren. Met als doel dat we kinderen uitdagen om in beweging te komen en meer te spelen. Omdat de challenges afgestemd zijn op de speelstijlvoorkeuren van de kinderen krijgen zij automatisch speelopdrachten die interessant voor ze zijn. Voorbeelden van challenges zijn: 'Bouw samen een boomhut' of 'Speel met je buurjongen straatbingo'.

Play to Move
Video Play to Move

Waar en voor wie?

Pilot is gestart in Amsterdam i.s.m. iamprogrez, Spirit Jeugdhulp en Cluppi Indoor Soccer. De buitengame kan inmiddels door alle kinderen vanaf 8 jaar worden uitgeprobeerd.

Doel:

Het ontwikkelen van een online platform dat kinderen stimuleert naar buiten te gaan spelen en bewegen. Deze methode ontwikkelen we vanuit de Starthub ‘Bewegen in de openbare ruimte’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De pilot Play to move loopt tot en met de Buitenspeeldag 10 juni 2020. 

Gefinancierd door:

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. We verwachten dat de data en onderzoeksresultaten van dit project meer inzicht geven in de manier waarop kinderen buitenspelen en de mate waarin een online platform daar een bijdrage aan kan leveren.

In de media:

- Volkskrant
- Platform Buitenspelen
- Sportinnovator

Meer informatie:

Heb je een vraag over Play to move? Stuur dan een e-mail naar Marlies Bouman, via m.bouman@jantjebeton.nl.

Doneren