Jantje Beton project

Ontwikkeling Play2Move van start!

Jantje Beton werkt aan een nieuwe ‘buitengame’: Play2Move. Deze buitengame maakt het nog leuker om buiten te spelen. Maar nieuwe, coole buitenopdrachten verzinnen, kunnen we alleen met hulp van kinderen.

Over Play2Move

Samen met IamProgrez willen wij kinderen meer motiveren om buiten te gaan spelen en bewegen. Dit doen we door online - via een platform - kinderen challenges aan te laten gaan die ze alleen buiten kunnen doen. Tijdens de testperiode (einde 2019) werkt Jantje Beton samen met kinderen (8-12 jaar) uit Amsterdam-Slotervaart. 

Met de integratie van online en offline expertise verwachten wij een nieuwe stimulerende belevingswereld voor kinderen te creëren. Omdat de makers de challenges afstemmen op de speelstijlvoorkeuren van de kinderen, krijgen zij automatisch opdrachten die interessant voor hen zijn. Voorbeelden van challenges kunnen zijn: 'Bouw samen een boomhut' of 'Speel met je buurjongen straatbingo'. 

Deze methode ontwikkelen we vanuit de Starthub ‘Bewegen in de openbare ruimte’ van het ministerie van VWS. Het project Play2move is in het najaar van 2019 gestart en het eerste resultaat wordt in 2020 gepresenteerd.

Waar? 
Pilot start najaar 2019 in Amsterdam i.s.m. Spirit en Cluppi Indoor Soccer.

Doel: 
Het ontwikkelen van een online platform dat kinderen stimuleert naar buiten te gaan spelen en bewegen.

Gefinancierd door: 
Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).