Jantje Beton project

Ontwikkeling Play2Move van start!

Jantje Beton werkt aan een nieuwe ‘buitengame’: Play2Move. Deze buitengame maakt het nog leuker om buiten te spelen. Maar nieuwe, coole buitenopdrachten verzinnen, kunnen we niet zonder JOUW HULP.

Woon jij in Amsterdam-Slotervaart en wil jij meedenken?

Via de 'buitengame' kunnen kinderen challenges in hun buurt doen. In de testperiode zoekt Jantje Beton kinderen (8 tot 12 jaar) die met hun ouder of verzorger uit Amsterdam-Slotervaart 2x mee willen denken.

Wat gaan we doen?

We bedenken de coolste buitenopdrachten en hoe de buitengame eruit gaat zien.

Wanneer?

Maandag 18 november en maandag 9 december, einde van de middag (exact tijdstip volgt).

Waar?

Cluppi - Indoor Soccer West. Locatie: Johan Huizingalaan 91,1065 HW Amsterdam.

Meedoen?

Stuur een whatsapp bericht of bel naar Wilma (Jantje Beton): 06-40514375

Over Play2Move

Samen met IamProgrez willen wij kinderen meer motiveren om buiten te gaan spelen en bewegen. Dit doen we door online - via een platform - kinderen challenges aan te laten gaan die ze alleen buiten kunnen doen. Met de integratie van online en offline expertise verwachten wij een nieuwe stimulerende belevingswereld voor kinderen te creëren. Omdat de makers de challenges afstemmen op de speelstijlvoorkeuren van de kinderen, krijgen zij automatisch opdrachten die interessant voor hen zijn. Voorbeelden van challenges kunnen zijn: 'Bouw samen een boomhut' of 'Speel met je buurjongen straatbingo'. 

Deze methode ontwikkelen we vanuit de Starthub ‘Bewegen in de openbare ruimte’ van het ministerie van VWS. Het project Play2move wordt in het najaar van 2019 gestart en het eerste resultaat wordt in 2020 gepresenteerd.

Waar? 
Pilot start najaar 2019 in Amsterdam i.s.m. Spirit.

Doel: 
Het ontwikkelen van een online platform dat kinderen stimuleert naar buiten te gaan spelen en bewegen.

Gefinancierd door: 
Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).