Jantje Beton project

25.000 kinderen spelen buiten

Dit jaar organiseren we nog meer gave activiteiten! Zoals in oktober de Obstakelrun voor scholen. Op 10 april organiseerden we ook weer de jaarlijkse Nationale Buitenlesdag waar meer dan 2.400 scholen aan deelnamen. En op 13 juni de landelijke Buitenspeeldag. Die dag speelden een recordaantal van meer dan 115.000 kinderen buiten. Op 16 september de finale van het NK Stoepranden in het Excelsior Stadion in Rotterdam. In totaal deden 8.000 kinderen mee met de voorrondes en de finale!

De Obstakelrun is een activiteit om met elkaar in beweging te komen en daagt kinderen uit tot avontuurlijk, educatief en prikkelend buitenspelen. 

Het parcours voor de Obstakelrun wordt samen met kinderen bedacht en gebouwd. Kinderen kunnen de hindernissen in het parcours op eigen tempo overwinnen en leren zo grenzen verleggen, angsten overwinnen, samenwerken en ervaren successen. 

Waar: bij 150 scholen en speeltuinen in het hele land.
Doel: kinderen extra motiveren om intensief buiten te bewegen. De Obstakelrun kan tevens inspiratie bieden voor buitenspelen en bewegen op andere momenten.
Gefinancierd: dit project wordt volledig gefinancierd door Jantje Beton