Jantje Beton project

200 Speelse buurten met 50.000 spelende kinderen

Op 200 locaties in het land bedachten we samen met kinderen, gemeente en buurt een avontuurlijke speelplek met klim- en klauterobstakels. Inmiddels de drukst bezochte plekken in de buurt.

Samen met kinderen werken we aan meer Speelse Buurten om onze droom dat kinderen één uur per dag intensief buitenspelen, dichterbij te brengen.

Onze Speelse Buurten bieden ruimte voor sport en spel, zijn educatief en zorgen voor een sterk lokaal netwerk. De kwaliteit van een sterk netwerk wordt bepaald door de aanwezigheid van voldoende veilige, uitnodigende en toegankelijke speelvoorzieningen, het regelmatig plaatsvinden van spelactiviteiten, en de aanwezigheid van mensen die zich lokaal inzetten voor het ontwikkelen van een speelse buurt. Zo groeien kinderen op in een fijne omgeving.

Waar: Door heel Nederland. Speelse Buurten gerealiseerd in: Arnhem, Tilburg, Utrecht, Zaandam, Zwolle, Den Helder, Breda, Nijkerk, Den Haag, Apeldoorn en Leeuwarden.
Doel: In 2020 heeft Jantje Beton in 200 buurten direct invloed op de versteviging van de speelomgeving. Daarmee bereiken we tussen de 30.000 en 50.000 kinderen.  
Gefinancierd: Sinds 2017 is Jantje Beton samen met IVN gestart met het project Gezonde Buurten. Dit project wordt gefinancierd door het ministerie van VWS.