Jantje Beton project

100.000 kinderen spelen buiten

Ook in 2019 organiseren we weer veel leuke activiteiten. Zoals de Buitenlesdag, Obstakelrun, het project de Power of Play voor scholen en de Buitenspeeldag. En op zondag 22 september organiseren wij wederom de finale van het NK Stoepranden.

Ook in 2019 organiseren we weer veel activiteiten. Zoals op 22 september de finale van het NK Stoepranden. In 30 gemeenten in het hele land worden lokale voorrondes gehouden. Jantje Beton organiseert, i.s.m. de buurtsportcoaches van de gemeente Amersfoort, de landelijke finale in Amersfoort. Deze vindt plaats op zondag 22 september 2019. Finalisten uit alle gemeenten strijden hier om de titel: Nederlands Kampioen Stoepranden!

Jantje Beton organiseert het NK Stoepranden omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden voor buitenspelen.

Andere activiteiten zijn de Power of Play voor BSO's en scholen, Aan de Slag in de Speeltuin en Speelambassadeurs gezocht. 

Lees meer over onze activiteiten!

Waar: Heel het land.
Doel: kinderen extra motiveren om intensief buiten te bewegen.