Verlenging samenwerking Jantje Beton en VriendenLoterij

16 oktober 2018

De VriendenLoterij verlengt de samenwerking met Jantje Beton met vijf jaar. Sinds 1999 heeft Jantje Beton ruim 19,4 miljoen euro ontvangen van de VriendenLoterij.  In 2018, het laatste jaar van de overeenkomst, is de samenwerking geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de samenwerking is door de Raad van Commissarissen van de loterij overgenomen. Ook in de periode 2019 tot en met 2023 ontvangt Jantje Beton steun voor haar werkzaamheden.

Margriet Schreuders, hoofd goede doelen, VriendenLoterij: “Wij zijn verheugd bekend te kunnen maken dat de Vriendenloterij de samenwerking met Jantje Beton verlengt. Jantje Beton is de enige organisatie die zich samen met kinderen en buurtbewoners in Nederland inzet voor vrij en avontuurlijk buitenspelen. Het fonds kan zich dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij de komende jaren inzetten voor de realisatie van 200 speelse buurten en nieuwe landelijke buitenspeelactiviteiten waardoor meer kinderen dagelijks minimaal 1 uur intensief spelen en bewegen. Hier draagt de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers heel graag aan bij.”

Rob van Gaal, directeur Jantje Beton: “Wij zijn heel blij met deze extra steun van de Vriendenloterij voor onze werkzaamheden. Jantje Beton is hét goede doel dat zich al 50 jaar lang samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en speeltijd. Iets wat niet vanzelfsprekend is in de huidige maatschappij. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij onze speciale aandacht. Dankzij álle deelnemers van de VriendenLoterij kunnen wij er samen voor zorgen dat nóg meer kinderen nóg meer buitenspelen! Wij zeggen dan ook…STOP NOOIT MET SPELEN!”