Kinderen speeltuin Kindervreugd stralen in eigen circusvoorstelling

29 juni 2018

Voor 28 van de vaste bezoekertjes van speeltuin Kindervreugd in het Apeldoornse Brink en Orden werd een droom werkelijkheid.

Deze kinderen traden afgelopen vrijdag op in een echte circustent! Dankzij een extra bijdrage van Jantje Beton konden de deelnemers afgelopen week hun eigen circusvoorstelling maken. In de circustent van Circus Snor lieten zij vrijdag aan familie en vrienden zien wat zij in korte tijd hebben geleerd.

Met vallen en opstaan

Van verdwijntruc tot bordjes in de lucht houden: het circus is de perfecte plek om lekker kind te kunnen zijn. “En samen veel lol te hebben”, zegt deelneemster Katja (12) die ook toegeeft dat het leren van trucs ook gepaard gaat met vallen en opstaan. “Dat maakt het juist zo leuk en zorgt ervoor dat we veel met elkaar lachen.” Ook Sef (11) heeft genoten van de circuslessen en laat met trots zijn diploma zien. “Ik wil ook aan mijn ouders laten zien dat ik dit diploma heb gehaald. Dan zijn ze extra trots op mij omdat ik dit allemaal kan."

Dankzij een anonieme gift

De speeltuin Kindervreugd is voor deze kinderen de thuisbasis. Jantje Beton kan dankzij een anonieme gift deze kinderen iets extra’s bieden. Jolanda Boukari, vrijwilliger Kindervreugd: “Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. We hebben deze kinderen een onvergetelijke ervaring kunnen bieden. Ook al hebben ze veel getraind, het blijft spannend om in een volle circustent op te treden. Ook fijn dat Jantje Beton een grote speelkist met circusrekwisieten aan de speeltuin heeft geschonken. Zo kunnen de kinderen door met wat ze geleerd hebben en ook andere kinderen aansteken met het circusvirus.”