Jantje Beton en Wilhelmina Kinderziekenhuis laten kinderen spelen

24 oktober 2018

Op woensdag 24 oktober mochten de zieke kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis doen wat zij het allerliefste doen, maar niet altijd kan: SPELEN! 

Speciaal voor deze patiëntjes organiseerden Jantje Beton en het Wilhelmina Kinderziekenhuis allerlei activiteiten: samen op circusles, dansen, naar de Nijntje muziekvoorstelling, mega bellen blazen of stoepranden.

In Nederland groeien ongeveer 600.000 kinderen op met een chronische ziekte. Het is hun grootste wens om ‘gewoon’ mee te kunnen spelen. Daarom initieerde Jantje Beton als pilot deze speelmiddag waarbij de kinderen zich weer even gewoon kind konden voelen. Een enthousiaste vader vertelde: “Normaal gesproken begint het ziekenhuisgevoel bij de ingang, maar omdat er vandaag bij binnenkomst volop werd gespeeld, vergat mijn zoontje even dat hij in het ziekenhuis was.”

Malou Durvé, projectleider bij Jantje Beton: “Het is fantastisch om deze kinderen even lekker onbezorgd te zien spelen. Even weg van de behandelingen en zorgen die het ziek zijn met zich meebrengt. We hopen ze hiermee een onvergetelijke dag te bieden.”  

Download hier de foto: ©Gerard Til_Jantje Beton