Heb jij de statiegeldactie van Dirk van den Broek voor Jantje Beton al gezien?

Persbericht — 15 juni 2020

Inmiddels is de tiende statiegeldactie van Dirk van den Broek van start gegaan. In alle Dirk filialen kunnen klanten nog t/m zaterdag 11 juli hun statiegeldbon schenken aan de Nationale Buitenlesdag van Jantje Beton.

Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder. Drie op de tien kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. En bijna 80% van de kinderen in basisschoolleeftijd beweegt te weinig. Terwijl spelen belangrijk is voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Spelen en bewegen tijdens en na schooltijd zijn misschien nog wel belangrijker dan leren rekenen. Door te spelen, leren kinderen dingen die ze de rest van hun leven nodig hebben, zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen.

Nationale Buitenlesdag

Om ervoor te zorgen dat kinderen onder schooltijd meer bewegen en meer buiten komen, organiseert Jantje Beton jaarlijks de Nationale Buitenlesdag samen met IVN Natuureducatie. Door buiten les te krijgen, leren de kinderen beter en effectiever. Buiten is er voor de kinderen volop ruimte om te spelen, te bewegen, te ontdekken en te onderzoeken. Jantje Beton helpt om deze buitenlessen samen met kinderen en leerkrachten te bedenken en samen te stellen. Scholen die meedoen, ontvangen gratis toegang tot de digitale databank met uitgewerkte lessen en lesideeën. Zo kunnen kinderen tijdens de les lekker beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace doen, het hele jaar door!

Opbrengst statiegeldactie

Met de opbrengst van de landelijke statiegeldactie van Dirk van den Broek wordt voor 350.000 kinderen van 2.700 scholen deze databank met uitgewerkte lessen en lesideeën voor in de buitenlucht gevuld. Bewegend en spelend leren is nog nooit zo leuk geweest!

Doneren