Grote opkomst Kleine Jantje Beton Loterij

16 mei 2018

Ruim zeshonderd basisscholen in Nederland komen van 16 tot en met 31 mei in actie voor buitenspelen tijdens De Kleine Jantje Beton Loterij.

Belang van buitenspelen

Spelen is niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en lak hebben aan vervelende mensen. Dingen die later best nog wel eens van pas komen.

Buitenspelen niet zo vanzelfsprekend als het lijkt

Uit recent onderzoek van Jantje Beton blijkt dat van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool er meer dan 1 miljoen niet meer dagelijks buitenspelen! Door tijdgebrek en te weinig speelplaatsen is spelen steeds minder vanzelfsprekend. Daar doet Jantje Beton iets aan met De Kleine Jantje Beton Loterij.                                  

Lotenverkoop voor prijzen, opbrengsten naar spelen

Ruim 60.000 leerlingen van deelnemende scholen verkopen lootjes waarmee prijzen zijn te winnen als een fiets of voetbal. De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan spelen en bewegen op en rond het schoolplein. De favoriete speelplek van kinderen! Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteunt, zodat meer kinderen meer kunnen spelen.

Wat doen scholen met de opbrengst?

In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst een super leuk schoolplein gemaakt. Of zijn ze op schoolreisje gegaan. Allemaal leuke dingen om nog meer kinderen buiten te laten spelen.

Paul van Jantje Beton: “kinderen vinden het verkopen van loten heel leuk. Ze leren er ook van. Daarnaast vinden zij het belangrijk dat álle kinderen buiten kunnen spelen!”