Campagne 'Onbeperkt Spelen. Ik ben er klaar voor.' gestart

Nieuws — 12 oktober 2021

Het is zover! De campagne ‘Onbeperkt spelen. Ik ben er klaar voor.’ gaat vandaag van start. De campagne gaat ons helpen om beloften om te zetten in daden: veel meer speelplekken waar kinderen met een beperking zich welkom voelen.

Het SamenSpeelNetwerk – waar wij ook onderdeel van uitmaken – start de campagne die buitenspelen en samenspelen gaat bevorderen voor kinderen met een beperking. Het netwerk bundelt de krachten om veel meer speelplekken inclusief te maken. Nu is 1 op de 10 speelplekken geschikt voor deze kinderen. De campagne laat zien dat kinderen met een beperking er klaar voor zijn maar de speeltuin vaak (nog) niet. De uitingen verwijzen naar www.onbeperktspelen.nl waar je advies kunt krijgen hoe je jouw speeltuin inclusief maakt, waar je op een kaart kunt zien welke speelplekken toegankelijk gemaakt zijn en waar je ervaringen kunt lezen.

'Onbeperkt spelen. Ik ben er klaar voor.'
In de campagne zien we een sterk kind met een beperking. Hij wil net als elk kind onbeperkt plezier hebben op een speelplek. Zij zijn er klaar voor. Maar helaas zijn speelplekken dat vaak (nog) niet. Hoe je speelplekken wel inclusief maakt? Dat lees je als je op de www.onbeperktspelen.nl komt. In deze fase van de campagne richten we ons op het toegankelijk maken van speeltuinen en speelplekken voor deze kinderen. Dit is een voorwaarde, anders komen op deze plekken geen kinderen met een beperking en komt het samenspelen ook niet van de grond. 

www.onbeperktspelen.nl
De website van Onbeperkt Spelen is er voor ontwerpers, gemeenten, speeltuinverenigingen, ouders, zorgprofessionals en alle anderen die de handen uit de mouwen willen steken om samenspeelplekken op te zetten of bestaande speelplekken aan te passen naar samenspeelplekken. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij onze nieuwe pagina over de richtlijnen. Verder kan iedereen die een vraag heeft terecht bij onze informatielijn. Voor meer informatie, ga naar de website www.onbeperktspelen.nl

Doneren