Ik wil spelen

Sfeerbeeld van een meisje op een klimrek tegen een onscherpe achtergrond waarin andere spelende kinderen te zien zijn

Doe mee met een Jantje Beton activiteit

Vind je het leuk om mee te spelen? Of een speeldag te organiseren? Of buiten les te geven zodat kinderen spelenderwijs leren? Meld je dan aan voor een van onze activiteiten:

 • De Nationale Buitenlesdag

  De Nationale Buitenlesdag

  Op 5 april 2022 was het Nationale Buitenlesdag. Met de Buitenlesdag vieren we dat er op scholen in heel Nederland door duizenden leerkrachten steeds meer buitenles wordt gegeven. En niet alleen op die ene dag in het jaar, maar het hele jaar door. Dit jaar is ook de allereerste Buitenlesleerkracht van het jaar gekroond: Juf Tine uit Amsterdam!

  Meer informatie

 • NK Stoepranden

  NK Stoepranden

  Van 2017 tot en met de laatste editie in 2023 heeft Jantje Beton jaarlijks het NK Stoepranden georganiseerd. Een buitenspeelfeest dat is uitgegroeid tot een activiteit waar maar liefst 20.000 kinderen per jaar aan deelnamen.

  Meer informatie

 • Play to move

  Play to move

  Met de speelstijltest en challenges van Play to Move stoppen kinderen nooit met spelen! We geven online speelidee├źn die kinderen alleen buiten kunnen doen. Zo kunnen kinderen lekker bewegen op een manier die bij hen past.

  Meer informatie

Alle activiteiten

  Sfeerbeeld van een meisje op een klimrek tegen een onscherpe achtergrond waarin andere spelende kinderen te zien zijn

  Voor speeltips, word lid van de Speelbeweging

  De Jantje Beton Speelbeweging telt meer dan 4.000 leden. Via de Speelbeweging krijg je maandelijks speeltips, interessante speelweetjes en stoer speelverhalen! Meer weten?

  Naar de Speelbeweging

Ik wil een speelidee realiseren

Heb jij een tof idee om samen met andere kinderen te spelen? Kijk dan hier hoe je hier geld voor kunt vragen aan Jantje Beton. Wie weet wordt jouw droom waar?

Meer over geld om te spelen
Ik wil een speelplek redden of maken

Wil je zelf een plek maken om te spelen? Of dreigt er een speelplek te verdwijnen? Kijk dan hier welke stappen je moet nemen om een speelplek te maken of behouden.

Aan de slag