Hoe het werkt

Spelen is normaal, tenminste dat vinden wij. Het is niet alleen leuk, het is gezond en vooral ook magisch. Er is immers niets leukers dan samen met vriendjes de wereld ontdekken. 3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts een keer per week buiten. En voor kinderen in kwetsbare speelposities is het vaak onmogelijk. Daarom is het gigantisch belangrijk voor scholen om mee te doen aan De Kleine Jantje Beton Loterij. 50% van de opbrengst is voor de school, en 50% is voor Jantje Beton. Zo zorgen we er samen voor dat meer kinderen meer spelen.

Voor wie is het?

Jaarlijks doen er honderden basisscholen mee en gaan er zo’n 60.000 leerlingen op pad om lootjes te verkopen. De helft van de opbrengst gaat naar de school zelf, die het kan gebruiken voor eigen speeltoestellen of –activiteiten. De andere helft komt ten goede aan projecten van Jantje Beton. In 1 minuut leggen we uit waarom het zo gigantisch belangrijk is dat je meedoet.


Hoe werkt het?

Deelname is heel eenvoudig. Iedere school die zich aanmeldt, ontvangt een week voor de actieperiode het Loterijpakket. Daarin zitten alle benodigde materialen en een stappenplan om de Loterij te organiseren. De lootjes kunnen worden verkocht via machtiging en online via de Tikkie jij bent 'm! actie. Na afloop van de actieperiode stuur je de machtigingsformulieren retour en is de helft van de opbrengst voor spelen op en rondom het schoolplein.

Waar gaat de opbrengst naar toe?

Versimpelde illustratie van een taartdiagram waarin getoond wordt dat 50% van de opbrengst van de Kleine Jantje Beton Loterij naar scholen gaat en 50% naar jantje Beton.

Scholen

In de afgelopen de afgelopen 20 jaar hebben duizenden scholen met de opbrengst van de Loterij buitenspeelmaterialen aangeschaft en spelen leuker gemaakt met duikelrekken, skelters, schommels en schoolreisjes.

Jantje Beton

De andere helft van de opbrengsten is voor eigen projecten van Jantje Beton.

Wanneer is het?

De Kleine Jantje Beton Loterij heeft twee mogelijke actieperiodes: in mei of september. En alle groepen op school mogen meedoen!

Aanmelden

Contact met het loterijteam

Doneren