Hoe het werkt

Spelen is heel normaal, tenminste dat vinden wij. Het is niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk. Misschien nog wel belangrijker dan rekenen of schrijven. Maar sommige kinderen spelen maar een keer per week vrij buiten. Daarom is het dus echt gigantisch belangrijk om mee te doen aan De Kleine Jantje Beton Loterij. Er zijn altijd twee actieperiodes, in mei en september.

Voor wie is het?

Jaarlijks doen er honderden basisscholen mee en gaan er zo’n 60.000 leerlingen op pad om lootjes te verkopen. De helft van de opbrengst gaat naar de school zelf, die het kan gebruiken voor eigen speeltoestellen of –activiteiten. De andere helft komt ten goede aan projecten van Jantje Beton. In 1 minuut leggen we uit waarom het zo gigantisch belangrijk is dat je meedoet.


Hoe werkt het?

Deelname is heel eenvoudig. Iedere school die zich aanmeldt, ontvangt een week voor de actieperiode de Loterij-box. Daarin zitten alle benodigde materialen en een stappenplan om de Loterij te organiseren. De lootjes kunnen worden verkocht via machtiging. Na afloop van de actieperiode stuur je de boekjes retour en is de helft van de opbrengst voor spelen op en rondom het schoolplein.

Waar gaat de opbrengst naar toe?

Versimpelde illustratie van een taartdiagram waarin getoond wordt dat 50% van de opbrengst van de Kleine Jantje Beton Loterij naar scholen gaat en 50% naar jantje Beton.

Scholen

In de afgelopen de afgelopen 20 jaar hebben duizenden scholen met de opbrengst van de Loterij buitenspeelmaterialen aangeschaft en spelen leuker gemaakt met duikelrekken, skelters, schommels en schoolreisjes.

Jantje Beton

De andere helft van de opbrengsten is voor eigen projecten van Jantje Beton.

Wanneer is het?

De Kleine Jantje Beton Loterij heeft twee mogelijke actieperiodes: in mei of september. En alle groepen op school mogen meedoen!

Aanmelden

Contact met het loterijteam

Doneren
Ja, ik steun buitenspelen
Periode
Bedrag
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.