Welkom

Super dat jouw organisatie collecteert! Op deze pagina vind je praktische informatie en handige documenten en downloads.

De Collecte Community

Ben jij coördinator of collecte-organisator? Dan heb je toegang tot de online Collecte Community. Daar vind je alle informatie, inclusief opbrengsten, van jouw organisatie(s) op één plek. Superhandig! Ga naar de Community

Collecteren doe je zo


Huis-aan-huis collecte

Heeft iemand geen contant geld in huis? Geen probleem! Laat de QR-code scannen op de buswikkel/sticker. LET OP, jouw eigen QR-code sticker plak je hierop, anders loop je inkomsten mis!

Is iemand niet thuis? Gooi dan de niet-thuis-boekenlegger in de brievenbus. Ook hier plak je de QR-code van je organisatie op!

Online collecteren

Naast huis-aan-huis-collecte ook nog online collecteren? Dat kan gemakkelijk door het aanmaken van jouw persoonlijke online collectebus. Deel deze met leden en vrienden via Whatsapp en social media en haal van 1 t/m 31 maart extra donaties op. 

Opbrengst Collecte 2023

In 2023 zijn 1100 organisaties, meer dan 30.000 collectanten, langs de deuren gegaan. De iDEAL QR-code is goed ingezet naast het ophalen van contant geld. Ook de online collectebus is niet meer weg te denken en een heel makkelijke manier van collecteren vanaf huis. We hebben gemerkt dat de inzet van beide methoden de opbrengst verhoogt.

Eindopbrengst: 1,25 miljoen euro!

We zijn alle collectanten en gevers ontzettend dankbaar! In 2024 gaan we natuurlijk voor een net zo hoge opbrengst of nog hoger :-)

Wijzigingen

Wil je een adreswijziging doorgeven, contactgegevens aanpassen of de organisatie afmelden? Wijzig dit direct zelf in de Collecte Community (zie hierboven). Super handig! Geen toegang? Gebruik dan het wijzigingsformulier.

Wijzigingsformulier

Downloads

Download hieronder belangrijke documenten vol praktische informatie. Zoals de Collectegids, het stappenplan, uitleg & instructies, posters en kant-en-klare teksten.