Jantje Beton activiteiten

Speelambassadeurs gezocht in Groningen!

Woon jij in Groningen en ben je tussen de 14 en 25 jaar oud? Help mee duizenden kinderen meer te laten spelen én werk aan je eigen vaardigheden!


‘Speelambassadeurs gezocht!’ is een project binnen de Maatschappelijke Diensttijd waarin jongeren opgeleid worden tot 'expert in spelen' (speelambassadeur). Ze leren hoe ze kinderen kunnen stimuleren tot vrije en georganiseerde speelactiviteiten. In de zomervakantie brengen ze de opgedane kennis in de praktijk en gaan ze aan de slag in speeltuinen om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen, nog meer spelen! 

Wat ga je doen?

De jongeren organiseren super leuke activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Samen zorg je ervoor dat kinderen écht vakantie beleven in de speeltuin! Denk aan waterbanen, avontuurlijke parcours of een toneelstuk oefenen. Als je dat wil, slaap je met de andere speelambassadeurs op een camping in de buurt!

Wat krijg je?

  • Super gave leerzame vakantie
  • Begeleiding
  • Vrijwilligersvergoeding 
  • Maatschappelijke betrokkenheid
  •  Eventueel behalen van (vrije keuze) studiepunten voor MBO of HBO
  • Camping tijdens de zomerweken (16+)

Meedoen of meer weten? Kijk op www.speeltuinengroningen.nl/speelambassadeurs of stuur een mail naar speelambassadeurs@speeltuinengroningen.nl

Maatschappelijke Diensttijd

Dit project valt onder de Maatschappelijke Diensttijd. Jongeren kunnen tijdens hun maatschappelijke diensttijd iets nieuws leren en tegelijkertijd iets voor een ander doen. Bijvoorbeeld door te helpen bij de reddingsbrigade, op een kinderboerderij of in de speeltuin! Ze ontwikkelen nieuwe vaardigheden, ontdekken wat ze wel of juist niet leuk vinden om te doen en leveren tegelijkertijd een bijdrage aan de maatschappij. 

Doneren