Jantje Beton activiteiten

NK Stoepranden

1 april t/m 30 september

Jantje Beton organiseert in 2021 voor de 5e keer het NK Stoepranden. Wij organiseren het NK Stoepranden omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Het spel kan gespeeld worden door tieners, jongeren, volwassen en senioren. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert weer de kansen en mogelijkheden voor samen buitenspelen.

VOOR WIE?

Organisaties die zich inzetten om kinderen in beweging te krijgen/samen te laten spelen kunnen zich aanmelden voor het NK Stoepranden. Bijvoorbeeld een (buurt)sportbedrijf, scholenkoepel, speeltuinvereniging of een welzijnsorganisatie. Een organisatie komt daarmee uit voor een plaats (let op: onder één gemeente vallen soms meerdere plaatsen) en organiseert stoeprandactiviteiten voor kinderen in hun plaats. 

Samenwerking tussen meerdere plaatsen of organisaties is toegestaan, per aanmelding wordt één gratis materialen- en kerbypakket geleverd. Bij dubbele aanmeldingen uit één plaats ontvangt de eerste aanmelding het materialen- en kerbypakket. Bij meer dan 100 aanmeldingen wordt er op basis van spreiding in NL een selectie gemaakt. 

WAT BIEDEN WIJ?

Om lokale partijen te ondersteunen bij het organiseren van stoeprandactiviteiten in hun plaats, biedt Jantje Beton het volgende:

  • 3 Kerbysets (dit geldt niet voor organisaties die bij vorige edities hebben meegedaan en eerder sets hebben ontvangen)
  • Een kortingsbon voor aanschaf van extra sets 
  • Materialenpakket met o.a. materiaal voor de aankleding en spelregels 
  • Digitaal handboek, poster, spelregels 
  • De finale! Op dit moment is het nog niet bekend waar en in welke vorm de finale zal plaatsvinden. Meer informatie hierover volgt eind maart. Vooralsnog gaan we ervan uit dat er per plaats 4 kinderen (2 uit cat. A = 6 t/m 10 jaar en 2 uit cat. B = 11 t/m 14 jaar) en begeleiding bij de finale aanwezig kunnen zijn, en de finale op een zondag in september zal plaatsvinden. 

WAT VRAGEN WIJ?

De organiserende partij(en) binnen de deelnemende plaats vragen we om het volgende: 

  • Deelname van minimaal 150 kinderen (6 t/m 14 jaar) bij stoeprandactiviteiten t/m augustus. Het aantal kan bereikt worden door bijvoorbeeld het organiseren van 1 grote activiteit, 10 losse kleine activiteiten, langs te gaan bij een scholen in de buurt of aan te sluiten bij reeds geplande evenementen.
  • Verwijzing naar Jantje Beton in uitingen over het NK Stoepranden

AANMELDEN

Aanmelden kan vanaf 15 februari t/m 10 maart. 


MEER INFORMATIE?

Vragen over het NK Stoepranden? Stuur dan een e-mail naar Marlies Bouman, m.bouman@jantjebeton.nl. Zin om zelf al een potje te stoepranden? Bekijk hier de spelregels.


IN HET KORT

Waar: 100 plaatsen in heel Nederland.
Doel: Met het NK Stoepranden bereiken we 15.000 kinderen die in 100 plaatsen deelnemen aan lokale stoeprandactiviteiten. 
Partners: Dit jaar trekt Jantje Beton samen op met het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Stoepranden is namelijk ook een leuke en laagdrempelige vorm van handbal. 
Sponsors: Het NK Stoepranden wordt mede mogelijk gemaakt door Kerby B.V. (bedenker en producent van de Kerby; een kunststof stoeprand speciaal ontworpen voor dit spel). 


EERDERE EDITIES

2020: Lokale finale in de 30-35 verschillende deelnemende gemeenten. De finale in het Nederlands Openluchtmuseum i.s.m. Sportbedrijf Arnhem kon vanwege COVID-19 helaas niet doorgaan.
2019: Finale bij de Wagenwerkplaats in Amersfoort met ca. 30 deelnemende gemeenten. Organisatie i.s.m. Buursportcoaches van de gemeente Amersfoort (SRO).
2018: Finale in het Van Donge & De Roo Stadion (Excelsior) in Rotterdam met ca. 18 gemeenten. Organisatie wederom i.s.m. Thuis Op Straat en BuurtLAB.
2017: Finale bij ss Rotterdam in Rotterdam met 5 gemeenten. Organisatie i.s.m. Thuis Op Straat en BuurtLAB, die al jarenlang actief zijn met o.a. het stoepranden.

Doneren