Jantje Beton activiteiten

Jantje's speelambassadeurs!

Word jij blij van een potje apenkooien, slijm maken, een skelterrace of zandkastelen bouwen? Ben je tussen de 16 en 25 jaar oud en woon je in regio Ede? Word Speelambassadeur van Jantje Beton!

‘Speelambassadeurs gezocht!’ is een project binnen de Maatschappelijke Diensttijd waarin je opgeleid wordt tot 'expert in spelen' (speelambassadeur). Je leert hoe je een leuk en gevarieerd activiteitenaanbod voor kinderen kan opzetten. Daarna breng je de opgedane kennis in de praktijk en ga je aan de slag in speeltuinen om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen, nog meer spelen! 

Maatschappelijke diensttijd?

Maatschappelijke Diensttijd is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en inzet voor anderen maakt onze samenleving sterk. 

Wat ga je doen?

Met andere speelambassadeurs maak je een leuk en gevarieerd speelaanbod. Kijk hier hoe het er in Groningen aan toe ging!

De opzet is simpel.

  • Je volgt één training (1 dag)  
  • Je gaat op verkenning in de speeltuin (1 dag)
  • Je gaat een paar middagen in het najaar van 2019 aan de slag in een speeltuin 
  • We gaan evalueren (1 dag)

Je ontvangt hiervoor een wettelijke vrijwilligersvergoeding, een certificaat en een getuigschrift. 

Meedoen? In Ede kan het nog! 
Stuur een mailtje naar: kirsten.vanalphen@sportservice-ede.nl

In het kort

Waar:10 speeltuinen in Roosendaal, Ede en Groningen.
Doel: 50 jongeren in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar worden opgeleid tot 'expert in spelen' zodat zij voor meer en betere speelkansen voor kinderen kunnen zorgen.
Gefinancierd: door het ministerie van VWS.